De bouw van een office-block

Dit jaar wordt door de studenten een 'office-block' gebouwd. Hierin zijn kantoorruimten ondergebracht voor zowel de Secondary School als voor de School voor Continuing Education. Daarnaast is in het complex een docentenkamer opgenomen. Deze is bedoeld voor alle docenten en zal hen onder andere computer voorzieningen bieden.

Op de eerste foto poseert de projectleider - Lackson Kwangu, Headteacher van de Secondary School - met terechte tevredenheid voor het in aanbouw zijnde gebouw. De studenten van de opleiding metselaar op de andere foto's stralen een vergelijkbare trots uit.

De scholen van Kalwala staan in een dunbevolkt gebied. Dat betekent dat veel leerlingen van ver komen. Voor sommigen van hen is de afstand zo groot dat zij niet dagelijks van en naar huis kunnen lopen. Doordeweeks slapen zij daarom in een hoekje van de opslagruimte voor lesmateriaal (op de foto wat spullen van hun tijdelijk nachtonderkomen). In het weekend gaan ze naar hun ouders.

Het Schoollunch project - binnenkort verschijnt meer informatie over de uitvoering hiervan - zal hen tegemoet komen voor wat betreft de maaltijden. Daarnaast willen we de komende maanden een nieuw project beschrijven dat tot doel heeft een jongens en een meisjes slaapzaal te bouwen en in te richten. Wij hopen daarvoor sponsoren te kunnen vinden zodat er in de loop van volgend jaar een redelijk week-onderkomen beschikbaar is voor studenten die veraf wonen.