Tweede jaargang opleiding metselaar

De opleiding tot metselaar is zijn tweede jaar ingegaan. De eerste groep heeft begin 2012 de cursus afgerond en een nieuwe lichting schoolverlaters is van start gegaan. Business as usual dus. Dat heeft als voordeel dat er voor de docenten en leiding wat meer tijd beschikbaar is om nieuwe opleidingen voor te bereiden. Daarover later meer.

Naast de Trades School is begin van het jaar een Secondary School (middelbare school) van start gegaan. De bouw is gesponsord door de Nederlandse stichting Joy of a Toy. De foto's tonen voorbereidingen en feestelijkheden bij de opening. Voor de lokale gemeenschap betekent het dat er voor alle leerlingen van de lagere scholen in de regio de mogelijkheid is om in de eigen omgeving hun opleiding te vervolgen.

Het ideaal is dat het hele pallet aan onderwijs verzorgd wordt door het Ministerie van Onderwijs. Op die manier kan samenhang tussen beroepsonderwijs en algemeen vormend onderwijs gewaarborgd worden. Daarnaast kunnen op die manier schaalvoordelen bereikt worden. Zeker op het platteland is dit belangrijk om het onderwijs betaalbaar te houden. Dit lijkt allemaal vanzelfsprekend maar traditioneel viel het lager beroeps onderwijs niet onder het Ministerie van Onderwijs. Sterker nog, er was geen duidelijke plaats voor dit toch belangrijke deel van het onderwijs aanbod.

Met trots laat het Hoofd van de scholen zien dat er ten aanzien van dit aspect stappen gezet worden. In opdracht van het Ministerie is er een signpost geplaatst die laat zien dat het dorp op onderwijsgebied een vooraanstaande positie inneemt en dat het Ministerie zich verantwoordelijk voelt voor het gehele aanbod.