Kalwala High School

De school is sinds enige maanden officieel geregistreerd onder de naam Kalwala High School. De school heeft de status van ‘boarding school’ en is tevens geregistreerd als ‘school for continuing education’. Een boarding school is een school met een leerlingen internaat; deze mogelijkheid is nu weliswaar nog beperkt tot een groep van 36 meisjes maar omdat steeds meer leerlingen van ver komen hopen we het aantal slaapzalen in de toekomst uit te breiden. Een school for continuing education biedt cursussen en trainingen aan voor volwassenen; in ons geval liggen deze cursussen in het verlengde van de beroepsopleidingen die binnen de school aanwezig zijn.

De eetzaal wordt intensief gebruikt. Niet alleen voor de middagmaaltijden maar ook voor allerlei andere bijeenkomsten. Een zaal van een dergelijke omvang is zeldzaam in de regio. Daardoor is er regelmatig belangstelling om de zaal tegen betaling te huren. Deze extra inkomsten zijn voor de school natuurlijk zeer welkom.

Omdat de eetzaal nog niet over eigen meubilair beschikte heeft onze zuster-stichting School Support & Beyond geld beschikbaar gesteld om een plaatselijke timmerman tafels en banken te laten maken (zie foto boven). Op die manier wordt niet alleen de school voorzien van goed meubilair maar worden ook lokale economische activiteiten gestimuleerd.

De meisjes slaapzaal - een gezamenlijk project van School Support & Beyond en SOZ - is nu enige tijd in gebruik. Het is een mooi gebouw en de sanitaire voorzieningen voldoen aan de hedendaagse normen. De bewoners hebben op deze manier een comfortabel en veilig onderkomen gedurende de weekdagen. Ook de aanwezige begeleiding draagt bij aan een goede vorming in de levensfase waarin de meisjes relatief kwetsbaar zijn.

We hopen volgend jaar een start te kunnen maken met een slaapzaal voor jongens. Ook voor hen is een vervangend 'thuis' belangrijk.