De introductie van de Raspberry Pi

Als start van het project is op twee scholen (Kalwala Secondary School en Chadiza Boarding Secondary School) een workshop gegeven op basis van de Raspberry Pi computer. De foto laat drie displays (twee regels van 16 karakters ieder) zien. De deelnemers aan de workshop hebben de displays op de Raspberry Pi aangesloten en deze zo geprogrammeerd dat de teksten hierop te zien zijn. Andere experimenten waren gebaseerd op het aansluiten en door de computer aansturen van LED's, kleine motoren en speakers op basis van verschillende ingang signalen.

De apparatuur (per school twee sets bestaande uit de Raspberry Pi in experimenteer opstelling plus een diversiteit aan input en output elektronica) is samen met ondersteunend leermateriaal aan de scholen gedoneerd.

De deelnemers aan de workshops waren enthousiast. Zij zullen de leden van de JETS club (Junior Engineering Technician and Scientist) verder vertrouwd maken met de apparatuur.

Indien mensen belangstelling hebben voor de handout van de workshop dan sturen wij die graag digitaal toe (u kunt ons bereiken via het contactformulier op deze site).