Boys dormitory
ma, 03/18/2019 - 18:12

Eerder werd een slaapzaal gerealiseerd voor ruim dertig meisjes die van ver moeten komen. Zo ver – twee uur lopen heen en twee uur terug is niet ongebruikelijk – dat ze doordeweeks eigenlijk niet naar huis konden. Ze sliepen dan ergens in de buurt onder niet altijd ideale omstandigheden. De slaapzaal biedt niet alleen onderdak maar vormt, met de begeleiding die de school biedt, tot op zekere hoogte een vervangend thuis. Begrijpelijk dat zowel de bewoners als hun ouders en de school zeer enthousiast zijn.

Maar voor de jongens is de situatie niet anders. Daarom is twee maanden geleden gestart met de bouw van de jongens slaapzaal. Zoals de bovenstaande foto’s laten zien is er al een behoorlijke voorraad stenen gemaakt en is het metselwerk gevorderd tot raamhoogte.

Het project is – aan de Nederlandse kant – een samenwerking tussen School Support & Beyond and SOZ. Belangrijk bij een project als dit is de projectleider ter plaatse. We zijn dan ook zeer blij dat Emmanuel deze taak op zich heeft genomen. Hij is niet alleen goed opgeleid – hij is één van de studenten waarvan School Support & Beyond de vervolgopleiding financieel mogelijk maakte – maar ook zeer betrokken bij de ontwikkeling van de school en de lokale gemeenschap.