Progression
Wed, 08/25/2010 - 11:54

In August and September 2010 Marianne Willeboordse and Chris Hendriks visited the project in Kalwala Village. Progress was encouraging. The first block of five classrooms has been completed. This means that the building is there. The puchasing of chairs, blackboard, etc. is ongoing. It will not be a problem to have all facilities there before the first group starts in January 2011.

tekst

Bovenstaande 360 graden foto geeft een goed beeld van het schoolgebouw in de omgeving. Daarop is ook te zien dat rechts van de leslokalen de voorbereidingen worden getroffen voor een tweede blok: de prakticum lokalen.
De school valt onder de verantwoordelijkheid van een stichting (L.M. Kalwala Community Centre) en heeft als naam gekregen: Kalwala Trades School. Namens genoemde stichting wordt het dagelijks bestuur van de school uitgevoerd door een committee onder voorzitterschap van de heer Kwangu (rechts op naastgeplaatste foto), waarnemend hoofd van de nabij gelegen lagere school. Dit committee heeft inmiddels een Strategisch Plan (beschikbaar onder ´Documenten´) voor de komende 4 jaar opgesteld. Tevens heeft zij een aanvraag voor accreditatie ingediend bij Teveta (www.teveta.org.zm), de organisatie die verantwoordelijk is voor de kwaliteitsbewaking van het beroepsonderwijs in Zambia. Zaken waaraan nog gewerkt wordt zijn de werving van docenten, de aanschaf van boeken en onderwijsmateriaal en het formaliseren van de relatie tussen de school en de Zambiaanse overheid.

tekst

Het project heeft de volledige steun van de lokale gemeenschap. De waardering voor de initiatieven van SOZ wordt onder andere zichtbaar in de gemeenschappelijke afscheidsmaaltijd.